Over mij

Schermafbeelding 2013-11-02 om 11.19.38

Ik ben begonnen met kleding maken, maar met patroontekenen kan ik mijn kledingstukken maken, zoals ik dat zelf wil en in mijn eigen maat.

In 1992 heb ik mijn opleiding bij de ENSAID Modevakschool afgerond en daarna ben ik begonnen met het geven van naailessen en in het patroontekenen. Met veel plezier leer ik mijn leerlingen hoe je leuke kleding of accessoires kunt maken en ik probeer altijd om de lessen leuk en gezellig te maken.

Natuurlijk maak ik zelf ook veel kleding. Eerst voor de kinderen en nu voornamelijk voor mezelf. Ik blijf bij door naar de bijscholingsdagen en congressen van de ENSAID en van de Branchevereniging van Modeambachten te gaan. Ook volg ik regelmatig nieuwe cursussen om mijn kennis uit te breiden en bezoek ik musea, vaak met andere leraressen uit de omgeving, om te zien wat alle grote sterren in mijn vak maken.

Mijn doel is om je te laten ervaren, dat het ontspannend is om achter de naaimachine te zitten en dat het leuk is om een lap stof langzaam tot een jurk, broek of blouse te zien vormen. Dat het genieten is om complimenten te krijgen, omdat het kledingstuk zo leuk is geworden of omdat het je zo goed staat.

En als dat dan gelukt is, is het voor mij ook genieten!