Naailessen

In de naailessen leer je kleding te maken aan de hand van de diverse modebladen als Knip, Burda en de kinderbladen Knippie, Bizzkids, Ottobre enz.

Terwijl je het kledingstuk maakt leer je jouw naaimachine beter te gebruiken en leer je de fijne kneepjes van het vak, zoals splitjes maken, verschillende soorten zakken opzetten, ritsen inzetten en nog veel meer. Je begint met een eenvoudig kledingstuk, die je zelf uit mag zoeken. Je hebt dan binnen een paar weken het kledingstuk af. Daarna kun je een stapje verder gaan en een wat moeilijker onderwerp maken, zodat je iedere keer wat nieuws bijleert.

Heb je nog nooit met een naaimachine gewerkt of doet hij het niet goed, dan begin je met het verkennen van je naaimachine.

Je zult zien dat je binnen korte tijd plezier in het naaien van je broek, rok of jurk of ander accessoire krijgt.

Nu ook kleding maken voor jongeren vanaf 11 jaar

Je gaat met leeftijdsgenoten aan de slag om de naaimachine te leren kennen en leuke dingen, als tassen, kleding of andere onderwerpen te maken.

Steeds vaker zijn er kinderen geïnteresseerd in het werken op de naaimachine. Omdat je voor het omgaan met een naaimachine geduld en inzicht nodig hebt kunnen kinderen vanaf 11 jaar zich aanmelden. In het begin leer je dan om te gaan met de naaimachine. En je maakt meteen al een tas, die je snel kan gebruiken. In de loop van het jaar kun je leren een rits in te zetten, zakken te maken, maar ook andere technieken. Dit gaat volgens een vastgesteld programma. Ben je al langer op les, dan kun je zelf gaan kiezen wat je wilt maken.

Ik geef aan kinderen les op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur voor een periode van drie maanden. Je moet zelf je materiaal als stoffen, garen, enz. meenemen. Van tevoren geef ik aan wat we gaan maken, zodat je weet wat je daarvoor nodig hebt. Basismaterialen als spelden, naalden, schaar, potlood en rijggaren moet je iedere keer meenemen. Ook zijn er een aantal naaimachines aanwezig op les.